یکی از رایج ترین سوالاتی که عکاسان مبتدی و یا حرفه ای می پرسند این است که تنظیمات استاندارد دوربین عکاسی چیست؟ در ابتدا باید بگوییم که تنظیمات در دوربین های مختلف متفاوت است و بنابراین چیزی به عنوان بهترین تنظیمات دوربین وجود ندارد؛ زیرا در شرایط نور مختلف به تنظیمات متفاوتی نیاز است.
با این وجود تنظیماتی به نام تنظیمات استاندارد یا پایه وجود دارد که معمولاً برای تمام دوربین های عکاسی موجود در بازار مشترک است و با یک بار تنظیم کردن آن ها به ندرت دوباره به سراغ تغییر این تنظیمات خواهید رفت. با این مقدمه، در ادامه این نوشته از سایت میهن شات با ما همراه باشید تا با تنظیمات استاندارد دوربین برای حالات عکس برداری آشنا شوید:
تنظیمات دوربین برای حالات عکس برداری
در ابتدا به بیان تنظیمات متداول دوربین های عکاسی فارغ از برند و مدل های آن ها می پردازیم:
- کیفیت تصویر: RAW
- ضبط با فرمت RAW: فشرده سازی
- تراز سفیدی: خودکار
- کنترل تصویر / سبک تصویر / سبک خلاقانه / شبیه سازی فیلم: استاندارد
- فضای رنگ: sRGB
- کاهش نویز دهی طولانی: روشن
- کاهش نویز ISO بالا: خاموش
- D-Lighting فعال / اصلاح لنز شامل کنترل تصویر، کنترل انحراف رنگی، کنترل ابیراهی و غیره: خاموش
موارد مذکور از مهم ترین تنظیمات استاندارد دوربین عکاسی می باشند. زمانی که موارد فوق را تنظیم کردید باید به سراغ موارد مهم حین عکاسی بروید:
بهترین حالت تنظیمات عکس برداری دوربین
برخی از کارشناسان معتقدند که این حالت باید همیشه روی Manual Mode تنظیم شود. اما با در نظرگرفتن این مورد که دوربین های مدرن امروزی هنگام ارزیابی صحنه و نوردهی سوژه عملکرد بسیار خوبی دارند، دلایل کمی برای عکاسی بر روی حالت دستی واقعی می ماند. به همین دلیل بهتر است تنظیمات حالت عکسبرداری را بر روی یکی از حالات نیمه خودکار یا semi-automated camera modes قرار دهید.
بهترین تنظیمات فوکوس دوربین
شما باید با توجه به سوژه و موضوع عکاسی خود، دوربین را بر روی بهترین حالت فوکوس خودکار قرار دهید. به طور مثال اگر از یک سوژه ثابت عکس می گیرید بهتر است از حالت اتوفوکوس تکی استفاده کنید. اما اگر در حال عکسبرداری از سوژه های متحرک مانند پرندگان هستید باید از حالت اتوفوکوس پیاپی استفاده کنید.
بهترین تنظیمات نور در دوربین
اگرچه دوربین عکاسی شما ممکن است دارای چندین حالت نورپردازی مانند Spot Metering، Center-Weighted Metering و Matrix/Evaluative Metering باشد، اما بهتر است برای اکثر موقعیت ها پیش فرض دوربین عکاسی خود را بر روی حالت Matrix/Evaluative Metering تنظیم کنید. این کار به شما این امکان را می دهد تا نور کل صحنه را ارزیابی کنید و برای نوردهی سوژه، عملکرد بهتری داشته باشید.
بهترین تنظیمات دیافراگم
تنظیمات دیافراگم دوربین علاوه بر جداسازی سوژه از پس زمینه، بر میزان نور ورودی نیز تاثیر گذار می باشد. به همین دلیل باید بدانید که در شرایط مختلف باید از چه دیافراگمی استفاده نمایید. همچنین دیافراگم می تواند مواردی چون وضوح تصویر و عمق میدان را نیز تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین انتخاب بهترین دیافراگم با توجه به سوره و محیط عکاسی از نکات بسیار مهم می باشد.
اگر در نور کم و بدون سه پایه دوربین عکاسی می خواهید از سوژه عکس بگیرید، به منظور جلوگیری از لرزش دست بهتر است از بازترین دیافراگم لنز استفاده کنید. به طور مثال اگر با لنز 35mm f/1.8 عکاسی می کنید، در این شرایط بهتر است دیافراگم را بر روی f/1.8 بزرگ ترین اندازه تنظیم نمایید.
بهترین تنظیمات سرعت شاتر دوربین
انتخاب بهترین تنظیمات استاندارد دوربین برای سرعت شاتر دوربین نیز همانند دیافراگم به سوژه عکاسی شما بستگی دارد. به طور مثال اگر قصد عکاسی از یک آبشار را دارید برای القای حس حرکت باید از سرعت شاتر پایین استفاده نمایید. در این صورت حرکت آب، تار نشان داده می شود. در صورتی که می خواهید حرکت سوژه عکاسی خود را فریز کنید بهتر است دوربین را بر روی سرعت شاتر بالا تنظیم نمایید.
بهترین تنظیمات حساسیت ISO دوربین
وقتی در مورد ایزو صحبت می کنیم به این معنی است که بهتر است دوربین را بر روی کمترین ایزو تنظیم نمایید. زیرا این حالت کم ترین میزان نویز را در عکس شما ایجاد می کند.
با این وجود عکاسی با کمترین مقدار ISO همیشه عملی نمی باشد. مخصوصاً زمانی که در محیط های کم نور می خواهید عکس برداری کنید. در این شرایط شما باید ایزو دوربین را به منظور حفظ سرعت سریع شاتر افزایش دهید. در این صورت از تاری عکس ناشی از لرزش دوربین اجتناب می شود.
این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که ثبت عکس های باکیفیت به تعادل میان دیافراگم، سرعت شاتر و ISO بستگی دارد. این سه به عنوان مثلث نوردهی شناخته می شوند.
بهترین تنظیمات حساسیت خودکار در دوربین
اگر دوربین شما مدل دوربین های دیجیتال مدرن است به احتمال زیاد ویژگی حساسیت خودکار یا Auto ISO را دارد. این ویژگی ابزار بسیار مفیدی برای عکاسان مبتدی تلقی می شود. پس از اینکه ISO خودکار را فعال کردید، دوربین باتوجه به نور موجود بطور خودکارISO دوربین عکاسی را تنظیم میکند. همچنین سعی می کند سرعت شاتر را برروی کمترین سرعتی که در منوISO خودکار تنظیم کردید و یا بالاتر از آن نگهدارد.
برخی از مدل های دوربین های نیکون، کنون و غیره دارای منو حساسیت خودکار پیشرفته می باشند که می توانند با در نظرگرفتن قانون مقابل امکان تنظیمات خودکار را برای حداقل سرعت شاتر فراهم نماید و طول کانونی لنز دوربین را نیز در نظر گیرد. این حالت برای مبتدیان بسیار کارآمد است دردسرهای تغییر مداوم تنظیمات را ندارد.
بهترین تنظیمات لرزشگیر دوربین
استفاده از لرزشگیر که به وسیله دوربین یا لنز ارائه می شود را فراموش نکنید. یادتان باشد زمان عکاسی دستی، آن را روشن کنید و هنگام استفاده از ۳پایه ثابت، آن را خاموش نمایید. همچنین بهتر است دکمه شاتر را برای چند ثانیه تا نیمه فشار دهید. این کار به لرزشگیر این اجازه را می هید تا پیش از عکس گرفتن، لرزش تصویر را بگیرد. این کار سبب می شود تا احتمال تار شدن عکس ها کمتر شود.
کلام پایانی
آنچه در این نوشته از سایت میهن شات به بیان آن پرداختیم، بهترین تنظیمات استاندارد دوربین عکاسی می باشد. امیدواریم از مطالعه این نوشته لذت برده و به اطلاعات ارزنده ای در این زمینه دست یافته باشید. در صورت تمایل می توانید نظرات خود درباره متن را در کامنت با ما در میان بگذارید.
شما می توانید با مراجعه به فروشگاه عکس میهن شات و مشاهده گالری ها و دسته بندی های مختلف، عکس موردنظر خود را جستجو کنید. همچین در این سایت قادر خواهید بود تا عکس ها را با فرمت ها و کیفیت های متفاوت پیدا کنید. میهن شات، مرجع فروش عکس های ایرانی شما را در این زمینه یاری می کند.