دوربین های بدون آینه، نوعی از دوربین های دیجیتالی هستند که در اواسط دهه ۲۰۰۰ وارد خط تولید شده اند. دوربین های عکاسی بدون آینه که به نام (Mirror Less)، یا میکرو سه چهارم نیز شهرت دارند، فاقد نمایاب نوری یا اپتیکال هستند. پاناسیونیک و المپوس از اولین شرکت هایی هستند که اقدام به تولید این دوربین کرده و در حال حاضر برندهای بزرگی مانند سونی، نیکون، کانن، فوجی فیلم و لایکا خط تولید دوربین های بدون آینه خود را راه اندازی کرده اند.
پس با وجود صدها دوربین برای انتخاب، آشنایی با تفاوتهای دوربینهای بدون آینه و دوربینهای DSLR کمک می کند تا یک عکاس مطابق با نیاز خود بهترین دوربین را انتخاب کند. توصیه می کنیم برای آشنایی بیشتر با دوربین های بدون آینه تا انتهای مقاله همراه میهن شات؛ مرجع فروش عکس های ایرانی باشید.
دوربین بدون آینه چیست؟
دوربین بدون آینه، نوعی دوربین دیجیتال است، که بدون آینه رفلکس کار می کند. در این دوربین، نور را مستقیماً از لنز به سنسور دیجیتال وارد شده و تصویررا بر روی صفحه LCD دوربین به نمایش در می آورد. همچنین این دوربین این امکان را فراهم می آورد تا قبل از ثبت عکس، تصویر را مشاهده کنید.
دوربین بدون آینه چگونه کار می کند؟
سیستم دوربین های بدون آینه، ساده تر از DSLR است. این دوربین ها به جای استفاده از آینه برای تابش نور، به منظره یاب و حسگر مجهز هستند. حسگرها مستقیماً در معرض نور قرار گرفته و پیش نمایش زنده ای از صحنه ایجاد می کنند.
در دوربین های بدون آینه هنگامی که دکمه شاتر فشار داده می شود، دری به سمت بالا می رود تا سنسور تصویر را بپوشاند. سپس درب به پایین می لغزد و حسگر را در معرض نور قرار می دهد. پس از آن، درب دیگری به سمت بالا میچرخد تا دوباره سنسور را بپوشاند، که نوردهی را متوقف کرده و عکس را به ثبت می رساند.
مزایای استفاده از دوربین بدون آینه چیست؟
دوربین های بدون آینه به دلیل قابلیت هایی که دارند، توسط عکاسان بسیار مورد استقبال قرار گرفته اند. مزایای استفاده از دوربین های بدون آینه به قدری زیاد است که نمی توان چشم را برروی آن ها بست. از مهم ترین مزایای دوربین های بدون آینه می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
جمع و جورتر و سبک تر:
دوربین بدون آینه یک دوربین کامپکت است فقط با وزنی کمتر. این مزیت باعث می شود تا دوربین های بدون آینه، برای جابجایی مناسبتر باشند. دوربینهای دیجیتال SLR بزرگتر و سنگینتر هستند و راه رفتن با آنها در تمام طول روز دشوار است. اگرچه قطعات و پیوست های اضافی یک DSLR می تواند به کیفیت عکس کمک کند. اما حمل همه آن ها با خود می تواند یک عیب محسوب شود. به ویژه اگر عکاس همیشه در سفر باشد.
منظره یاب الکترونیکی (EVF):
هنگامی که نور از لنز دوربین بدون آینه عبور می کند، مستقیماً بر روی سنسور تصویر ظاهر می شود. این قابلیت، نمای زنده ای از سوژه را در صفحه LCD به نمایش در می آورد. بنابراین پیش نمایش تصویر باعث می شود، تا عواملی مانند نوردهی، روشنایی، اشباع و کنتراست را قبل از گرفتن عکس، ویرایش نمود.
بنابراین دوربینهای بدون آینه، میتواند پیشنمایش تنظیمات نوردهی و کنتراست را درست روی صفحه قبل از گرفتن عکس، به نمایش در بیاورد. در مقابل یک کاربر دوربین DSLR باید یک عکس را بگیرد و سپس آن را بررسی کند تا از صحت نوردهی تصویر مطمئن شود.
تثبیت کننده تصویر:
بدون مکانیزم آینه ای در داخل بدنه دوربین، دوربین کمتر مستعد لرزش است، بنابراین کیفیت تصویر واضح تر و حرفه ای تر به نظر می رسد.
مکانیسم بیصدا:
قطعات متحرک کمتر در داخل سیستم دوربین به معنای نویز کمتر است، که همین مزیت آن را به بهترین دوربین برای ثبت عکسهای آرام و محتاطانه تبدیل میکند.
سرعت عکسبرداری بالاتر:
دوربینهای بدون آینه سریعتر عکس را به ثبت می رسانند. در حالی که هم دوربینهای DSLR و هم دوربینهای بدون آینه میتوانند با سرعتهای شاتر بسیار سریع عکس می گیرند، اما مکانیک داخلی سادهتر دوربینهای بدون آینه این امکان را به آن میدهد تا بسیار سریع تر از دوربینهای DSLR عکسبرداری کند، بهویژه وقتی صحبت از عکاسی پیاپی یا عکسهای پشت سر هم میشود.
پس قابلیت فوکوس بهتر و سرعت شاتر بالا در مدلهای بدون آینه، گرفتن عکس با سرعت بالاتر را برای عکاسان آسانتر میکنند.
معایب دوربین بدون آینه
دوربین بدون آینه با این که دارای مزایایی زیادی است، معایبی هم دارد که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.
دوربین های بدون آینه عمر باتری کمتری دارند.
برخلاف منظره یاب اپتیکال دوربینهای DSLR، منظره یاب الکترونیکی دوربینهای دیجیتال بدون آینه به انرژی باتری نیاز دارند که این موضوع باعث میشود تا این دوربین ها برای عکاسی های طولانی مدت ایدهآل نباشند.
دوربین های بدون آینه معمولا گران تر هستند.
دوربینهای DSLR میتوانند به اندازه دوربینهای بدون آینه گران باشند. اما با دلیل لوازم جانبی های زیادی که دارند، ارزش بیشتری نسبت به یک دوربین بدون آینه ارزان قیمت دارند.
چسبها و پایههای لنز
از آنجایی که دوربینهای DSLR قدمت طولانی تری دارند. دارای طیف وسیعتری از لنزهای قابل تعویض هستند. کوچک بودن اندازه سنسور در دوربین بدون آینه باعث می شود تا برای محیط هایی با نور کم مناسب نباشد.
دوربین های بدون آینه سیستم فوکوس خودکار دقیق کمتری دارند.
سیستم فوکوس خودکار دوربین بدون آینه از تشخیص کنتراست به جای تشخیص فاز استفاده می کند. این عیب بدین معناست که دوربین نمی تواند فاصله بین لنز و سوژه را با دقت یک DSLR اندازه گیری کند. بنابراین هنگامی که کمبود نور وجود دارد، دوربین بدون آینه لنز را به جایی می برد که بیشترین کنتراست وجود دارد.
کلام پایانی
در نهایت باید بگوییم، که هم دوربین DSLR و هم دوربین بدون آینه قدرت ثبت تصاویر با کیفیت را دارند. بسیاری از آماتورها و حرفه ای ها هنوز از دوربین های DSLR استفاده می کنند. این افراد هرگز قصد ندارند به فرمت دوربین های بدون آینه روی بیاورند. در مقابل افراد زیادی هستند که، دوربینهای DSLR خود را کنار گذاشتهاند. این افراد هم قصد ندارند، تا به دوربین های قدیمی خود برگردند. یکی از دلایل مهمی که هنوز برخی از افراد را مجاب به خرید دوربین های بدون آینه نکرده است، قیمت بالای آن ها است.
یک عکاس خبره باید هنگام انتخاب دوربین حتما برند را در نظر بگیرد. برندهایی مانند فوجی و سونی سرمایهگذاری زیادی روی فرمت بدون آینه دارند. در حالی که نیکون و Canon سال ها تجربه در حوزه DSLR دارند و لنزهای زیادی ارائه می دهند. اخیراً، Canon و Nikon شروع به تولید بدنه، لنز و باتریهای دوربین بدون آینه فول فریم و APS-C کردهاند که توانسته تحسین جامعه عکاسی را برانگیزد. میهن شات، مرجع فروش عکس های ایرانی است. این وب سایت تلاش کرده تا تمامی افراد امکان اشتراک گذاری عکس های خود را با دیگران داشته باشند. از مهم ترین مزیت اشتراک گذاری عکس در میهن شات، فروش راحت عکس های، عکاسان است.