عکاسی سینمایی، یکی از سبک هایی است که نام آن زیاد به گوش فعالان در زمینه عکاسی خورده است. ثبت عکاسی سینمایی، مانند برداشتن یک صحنه از یک فیلم است. یک عکس سینمایی خوب، در برگیرنده عواملی مانند نورپردازی، ترکیب بندی کنترل شده و انتخاب لنز مناسب است. غیر از موارد ذکر شده عکاسی سینمایی به دانش کافی نیاز دارد تا عکاس بتواند به درستی، عکس های زیبا خلق کند.
در این مقاله ما قصد داریم تا ابتدا به تعریف عکاسی سینمایی پرداخته و لنز مناسب برای عکاسی سینمایی را معرفی کنیم. پس تا انتهای مطلب همراه میهن شات؛ مرجع فروش عکس های ایرانی باشید.
عکاسی سینمایی چیست؟
عکس سینمایی یا Cinema photography به سبکی از عکاسی گفته می شود، که از سکانس ها و یا شخصیت های یک فیلم سینمایی یا سریال، عکس هایی به ثبت می رسد. از مهم ترین هنرهای عکاسی سینمایی، شکار لحظه های نمایان در فیلم است. این عکس ها معمولا در هنگام کار برروی صحنه، مراحل ساخت و پشت صحنه ثبت شده و به فیلم سازان بسیار کمک می کند. همچنین عکاسی سینمایی می تواند به صورت تجاری، منجر به درآمد زایی نیز بشود.
نکات مهم در عکاسی سینمایی چیست؟
عکاسی سینمایی یکی از ژانرهای بسیار حساس در عکاسی است، که جذابیت های زیادی هم دارد. یک عکاس سینمایی باید بتواند به طور دقیق فضای فیلم ومحیط فیلمبرداری را به تصویر بکشد. پس یک عکس سینمایی باید بتواند به تنهایی ژانر فیلم، عناصر تصویری فیلم، زاویه های مختلف فیلمبرداری، سوژه ها و… را به تصویر بکشد. به طور معمول از بین عکس هایی که توسط عکاس از فیلم ثبت شده، تهیه کننده، کارگردان و سایر عوامل، پوستر فیلم را انتخاب می کنند. به همین دلیل رعایت برخی نکات در عکاسی سینمایی بسیار حایز اهمیت هستند، که در ادامه به بررسی این نکات می پردازیم:
آشنایی با نماها یا نماشناسی:
یکی از قوانین پایه در عکاسی سینمایی، آگاهی از اندازه نما و درک درست از آن ها است. از معمول ترین نماهای رایج در عکس سینمایی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
(E.C.U) یا اکستریم کلوز آپ:
اکستریم کلوز آپ، یکی از درشت ترین و بزرگ ترین نماها در عکاسی سینمایی است. این نما بیشتر برای سوژه های انسانی کاربرد داشته و نمایی از چشم ها، لب ها و… را به تصویر می کشد.
(C.U) یا کلوز آپ:
این نما بیشتر چهره سوژه را از زیر چانه تا بالای سر را به نمایش در می آورد.این نما کاربرد زیادی برای تاکید بر صحبت های سوژه و یا حس و حالات او دارد.
(M.C.U) یا مدیوم کلوز آپ:
این نما در برگیرنده قسمتی از زیر سینه تا بالای سر سوژه است. این نما بیشترین کاربرد را در مصاحبه های تلویزیونی دارد.
(M.S) یا مدیوم شات:
این نما از قسمت کمر به بالای انسان ها را به نمایش در می آورد.
(A.S) یا آمریکن شات:
آمریکن شات، نمایی از زانو به بالای سوژه است. این نما بیشتر در فیلم های وسترن و آمریکایی قابل مشاهده است.
(M.L.S) یا مدیوم لانگ شات:
مدیوم لانگ شات یا فول شات، تمام قد یک سوژه را در عکاسی سینمایی به تصویر می کشد.
(L.S) یا لانگ شات:
نمایی از یک یا چند نفر است. این نما بیشتر تعامل بین تعداد نفرات موجود در عکس را نشان می دهد. حال این افراد ممکن است در حال صحبت یا انجام کاری باشند.
(E.L.S) یا اکستریوم لانگ شات:
در این نما، محیط به تصویر کشیده می شود. این نما، بسیار دور و باز بوده و نمایی بسیار دور از انسان ها را به نمایش می گذارد.
(TWO.S) یا توشات:
این نما شبیه به مدیوم کلوز آپ بوده، با این فرق که سوژه ها دو نفر هستند.
(C.S) یا کلوز شات:
در این نما جمع زیادی از سوژه های انسانی با نمایی از سینه به بالا به تصویر کشیده شده اند.
اور شولدر:
درعکاسی سینمایی به نمایی که سوژه پشت به دوربین قرار دارد و فقط قسمت پشت سر و شانه او در تصویر نمایان است، اورشولدر گفته می شود. فردی که پشت به دوربین است ۳/۱ تصویر و ما بقی را فرد رو به رو اشغال کرده است.
آشنایی با زوایای دوربین در عکاسی سینمایی:
از دیگر نکاتی که یک عکاس باید با آن آشنا باشد زوایای دوربین است. زاویه عادی( دوربین دقیق در مقابل فرد)، زاویه پایین (دوربین پایین تر از فرد) و زاویه بالا (دوربین بالاتر از فرد) نمونه ای از این زاویه ها هستند.
حرکات دوربین در عکاسی سینمایی:
به طور معمول دوربین عکاسی برروی پایه قرار دارد، اما گاهی اوقات نیاز است تا عکاس، دوربین را با خود حمل کند. بنابراین حرکات دوربین معمولا به دو حالت ثابت و پایه متحرک تقسیم می شود. این اقتضا فضا است که به عکاس تحمیل می کند چه نوع حرکتی را انتخاب کند.
لنز مناسب برای عکاسی سینمایی
اغلب عکاسان تلاش می کنند تا هنگام خرید لنز، کیفیت را اولویت قرار بدهند. چرا که تفاوت در لنز با کیفیت و بی کیفیت، چیزی شبیه زمین به آسمان است. لنزهایی هم که برای عکاسی سینمایی به کار می روند در مقایسه با دیگر لنزها بسیار گران تر و سنگین تر هستند، اما چرا؟
دلایل متعددی وجود دارد که باعث این تفاوت فاحش بین لنز سینمایی و لنزهای معمولی می شود که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم:
کیفیت تصویر
اول از همه، اجازه دهید یک افسانه در مورد “بهترین لنز” را از بین ببرم “بهترین لنز” وجود ندارد. بهترین لنز، لنزی است که با ظاهر و احساسی که برای ثبت عکس می خواهید مطابقت داشته باشد. حال این حالت این ممکن است با یک لنز مدرن یا یک لنز قدیمی امکان پذیر باشد.
بسیاری می گویند که کیفیت تصویر، یکی از تفاوت های بزرگ در انتخاب لنز سینمایی است. اما اگر بخواهیم واقع بین باشیم، تفاوت زیادی بین یک لنز عکاسی خوب و یک لنز سینمایی وجود ندارد. کنتراست، وضوح، شعله ور شدن، دیافراگم و غیره فاکتورهای مهمی در انتخاب لنز مناسب هستند.
فوکوس
با لنزهای سینمایی همیشه یک کنترل فوکوس دستی بسیار دقیق در دسترس دارید و این به دلیل فوکوس پرتاب طولانی است. این ویژگی بسیار مهم، در اکثر لنزهای سینمایی قابل مشاهده است.
هندلینگ
با لنزهای سینمایی، قطر همه لنزها یکسان است، ۱۱۴ میلی متر میزان دقیق قطر لنزها است.
دیافراگم
وقتی صحبت از عکاسی با لنزهای سینمایی می شود، یک تفاوت بزرگ T-stop در مقابل F-stop قابل مشاهده است. در لنزهای سینمایی، دیافراگم T-stop (T = Transmission) نامیده می شود و به میزان نوری که در واقع منتقل می شود، اشاره دارد. در حالی که در لنز عکاسی، همان دیافراگم”F-stop” نامیده می شود که به طور دقیق به اندازه دهانه اشاره دارد.
استحکام بالا
هنگام خرید یک لنز سینمایی، اغلب شیشه های زیادی را خریداری می کنید که در یک بدنه جامد قرار گرفته اند. اکثر لنزهای سینمایی بسیار محکم و با کیفیت هستند.
- یکی دیگر از مزایای لنزها در عکاسی سینمایی، پایههای آن ها است. در بسیاری از موارد، آن ها دارای پایه های قابل تعویض هستند. پایه PL بسیار قوی این به این معنی است که میتوانید یک مجموعه لنز برای یک نوع دوربین و پایه بخرید و اگر دوربین دیگری تهیه کردید، آن را تعویض کنید. اگر نمیخواهید پایه را تغییر دهید، میتوانید از آداپتور استفاده کنید. آداپتور امکان مطابقت با هر پایه ای را فراهم می آورد.
کلام پایانی
عکاسی سینمایی یکی از حوزه های مهم در عکاسی نوین است. این سبک از عکاسی اگرچه جذابیت زیادی دارد، ولی حساس هم هست. پس یک عکاس سینمایی وظیفه دارد تا با نکات مهم عکس سینمایی آشنا باشد تا بتواند بهترین لحظات یک فیلم را به ثبت برساند. میهن شات؛ مرجع فروش عکس های ایرانی زمینه ای را فراهم کرده تا عکاسان بتوانند عکس های خود را با دیگران به اشتراک بگذارند. عکاسان فعال در زمینه سینمایی می توانند با اشتراک گذاری عکس های خود به راحتی آن ها را به فروش برسانند.