عکاسی یکی از کارهایی است که قواعد خاص خود را دارد. اما قانون عکاسی چیست؟ قوانین عکاسی به طور کلی شامل تمام مواردی است که در نهایت باعث ثبت یک عکس با کیفیت می شود. ۷ قانون عکاسی اصولی به طور کلی کمک می کند تا تصویری که در آخر به نمایش در می آید یک عکس شارپ و بی نظیر باشد.
اگر چه برای عکاسی اصولی قوانین زیادی وجود دارد اما فقط به همین ۷ قانون ختم نمی شود. به همین دلیل ما در این مقاله می خواهیم به هفت مورد از مهم ترین آن ها اشاره کنیم. پس در ادامه مطلب همراه میهن شات مرجع فروش عکس های ایرانی باشید تا علاوه بر ۷ قانون عکاسی اصولی با نکات مهم عکاسی نیز آشنا شوید.
۷ قانون عکاسی اصولی چیست؟
در عکاسی راه و روش های زیادی وجود دارد که به ثبت یک عکس عالی کمک می کند. اما این روش ها از چه طریقی امکان پذیر هستند؟ بله! آشنایی با قانون عکاسی. اگر ما در این مقاله به ۷ قانون اشاره می کنیم دلیل بر این نیست که فقط در عکاسی فقط همین ۷ قانون وجود دارد. برای حرفه ای بودن و حرفه ای شدن قوانین زیادی وجود دارد که باید همه آن ها را یاد بگیرید. اما ما در این بخش به معرفی ۷ قانون عکاسی اصولی می پردازیم:
یک. قانون یک سوم را در قانون عکاسی به خاطر داشته باشید!
قانون یک سوم، یک روش ساده برای عکاسی از سوژه است که به کمک آن سوژه در موقعیت صحیح کادر قرار می گیرد. این قانون به افراد مبتدی کمک می کند تا تصاویر را در تعادل قرار بدهند. رعایت قانون یک سوم، یک کار راحت بوده و در نهایت باعث می شود تا سوژه به عنوان موضوع اصلی چشم بیننده را درگیر خود کند. دقت کنید که رعایت این قانون در تمامی عکس ها از عکس های شما یک تصویر روتین می سازد. پس تنوع را فراموش نکنید.
دو. در خرید تجهیزات افراط نکنید!
اکثر فروشندگان با هدف فروش تجهیزات خود، در خریداران حس خرید کاذب ایجاد می کنند. اما این شمایید که در نهایت باید تصمیم گیری کنید. پس تلاش کنید فقط تجهیزات و ابزارهایی تهیه کنید که مورد نیاز هستند. خرید هرگونه تجهیزات اضافه اگر استفاده ای نداشته باشند فقط باعث اسراف می شوند.
سوم. برای جمع کردن دوربین عجله نکنید!
عکاسی ثبت یک لحظه است. تصور کنید که دوربین را جمع کرده اید و به ناگاه یک سوژه جالب توجه شما را جلب کرد، پس با جمع دوربین این سوژه از دست می رود. گاهی اوقات یک تغییر نور غیر قابل پیش بینی و یا یک حرکت غیرمعمول توسط یک حیوان صحنه های زیبایی را رقم می زند. پس برای اینکه دوربین را در کیف قرار بدهید عجله نکنید.
چهارم. دست و پای خود را با تجهیزات زیاد نبندید!
همیشه قبل از رفتن به محل سوژه، تجهیزات مورد نیاز را یادداشت کنید. بردن تجهیزات زیاد در مکان عکاسی علاوه بر اینکه سرعت عمل را کاهش می دهد باعث می شود تا وزن زیادی را بر دوش های خود تحمیل کنید. به خاطر داشته باشید که بعضی اوقات برای ثبت یک عکس شاید چند ثانیه بیشتر وقت نداشته باشید و همین تجهیزات اضافی باعث شود تا حدود زیادی سرعت شما کاهش پیدا کند.
پنجم. همیشه نیاز نیست دوربین روی سه پایه باشد!
سه پایه دوربین یکی از تجهیزات ضروری برای هر عکاسی است. اما این جمله بدین معنا نیست که همیشه از این ابزار استفاده کنید. یکی از ۷ قانون عکاسی اصولی این است که دوربین را گاهی در دست بگیرید. برخی مواقع سه پایه باعث کند شدن عکس العمل شده و در ترکیب بندی اختلال ایجاد می کند.
ششم. فرمت کردن حافظه ششمین قانون عکاسی!
همیشه و به محض بازگشت از عکاسی، کارت حافظه را خالی و فرمت کنید. این موضوع کمک می کند تا همیشه یک کارت حافظه خالی برای عکاسی مجدد داشته باشید.
هفتم. بک آپ گیری مهم ترین قانون عکاسی اصولی فراموش نشود!
هفتمین قانون عکاسی اصولی بک آپ گیری یا تهیه فایل پشتیبان است. تهیه فایل پشتیبان برای عکاسان بسیار مهم است و برای این کار باید سه قانون را در نظر بگیرند:
- سه کپی از تصاویر دیجیتال تهیه شود. (یک نسخه برای مجموعه و دو نسخه به منظور فایل پشتیبان)
- دو کپی را در فضاهای مختلف ذخیره کنید. (مانند هارد و سی دی)
- همیشه از یکی از کپی ها به خوبی محافظت کنید.
نکات مهم عکاسی
حال که ۷ قانون عکاسی اصولی را بررسی کردیم اکنون نوبت به بررسی نکات مهم عکاسی می رسد. عکاسی یکی از هنرهای لذت بخش و جذاب است که روزانه طرفداران زیادی را به خود جذب می کند. هر عکاسی در کنار دانستن قانون عکاسی باید با نکات مهم عکاسی هم آشنایی داشته باشید که در ادامه به معرفی آن می پردازیم:
نکته اول. زمان عکاسی از خود سوال بپرسید!
- چه چیزی را می خواهم به ثبت برسانم؟
- نگاه اصلی مخاطبان به کجا باشد؟ (نقطه کانونی)
- پس زمینه و پیش زمینه چگونه باشد؟
- و….
نکته دوم. همیشه به دنبال نورپردازی خوب باشید!
- توجه به ایزو.
- یادگیری مثلث نوردهی.
- توجه به زمان هایی که نیاز به فلش است.
- استفاده از فوکوس دوربین.
- فراموش نکردن ترکیب بندی عکس.
توجه با سایر نکات مهم عکاسی!
- با ۷ قانون عکاسی اصولی آَشنا باشید.
- از لرزش دست خود جلوگیری کنید.
- همیشه برای عکس گرفتن آماده باشید.
- از ایجاد پس زمینه های شلوغ جلوگیری کنید.
- یک زاویه مناسب برای عکاسی پیدا کنید.
- از سوژه هایی که علاقمند هستید عکاسی را شروع کنید.
- یک رفلکتور همیشه همراه خود داشته باشید.
- با دوربین های SLR عکاسی را آغاز کنید.
- کارت حافظه ای با حجم بالا برای عکاسی تهیه کنید.
کلام پایانی
عکاسی یک هنر جذاب و در عین حال دشوار است. آشنایی با ۷ قانون عکاسی اصولی و نکات مهم عکاسی کمک می کند تا در کنار یک تجربه لذت بخش، حرفه ای هم عکاسی کنید. اما همان طور که در متن هم اشاره کردیم عکاسی فقط به همین ۷ قانون و نکات خلاصه نمی شود. انسل آدامز یک بار بیان کرد: «هیچ قانونی برای عکس های خوب وجود ندارد، عکس های خوب تنها وجود دارند».
میهن شات مرجع فروش عکس های ایرانی زمینه ای را فراهم کرده تا کسانی که در زمین عکاسی فعالیت دارند عکس های خود را با دیگران به اشتراک بگذارند و آن ها را بفروشند.