ادوبی فتوشاپ Adobe Photoshop یک برنامه ویرایش گر عکس است. از گذشته تاکنون قابلیت ها و توانایی های زیادی به این برنامه افزوده شده است. ویرایش عکس، بازسازی تصاویر مخدوش شده، ترکیب چند عکس و… از ویژگی های این نرم افزار می باشد. اما زمانی که عکس را به حالت دلخواه در آوردیم نوبت به گرفتن خروجی می رسد. فرمت خروجی عکس بسته به کاربردی که دارد دارای انواع مختلفی است.
معرفی پسوند فایل های فتوشاپ در این مقاله کمک می کند تا با کاربرد هرکدام از آن آشنایی پیدا کنید. پس در ادامه مطلب همراه میهن شات مرجع فروش عکس های ایرانی باشید تا با انواع فرمت خروجی عکس در فتوشاپ آشنا شوید.
معرفی پسوند فایل های فتوشاپ
نکته ای جالب که در نرم افزار فتوشاپ وجود دارد، این است که فرمت خروجی عکس در آن با پسوندهای فایل های ذخیره شده برابری می کند. پس در این بخش به نوعی فرمت خروجی عکس و معرفی پسوند فایل های فتوشاپ را همزمان بررسی می کنیم.
فرمت PSD
پسوند PSD مخفف و برگرفته شده از نام Photoshop Document است. این فرمت ویژه و اختصاصی نرم افزار فتوشاپ است و عکس ها را به صورت لایه باز ذخیره می کند. این فرمت به کاربر این امکان را می دهد تا در زمان دلخواه، ویرایش مدنظر را اعمال کند. فرمت پی اس دی در فتوشاپ از فرمت های پیش فرض بوده که می توان آن را به عنوان یک فرمت عکس خروجی در نظر گرفت.
فرمت bpm یا (Bitmap)
فایل های گرافیکی با پسوند BPM دارای کیفیت بسیار بالایی بوده و تصاویر را بدون هیچ گونه فشرده سازی ذخیره می کند. توجه به این نکته ضروری است که حجم این تصاویر زیاد بوده و در اینترنت کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.
پسوند GIF در فتوشاپ
GIF یک فرمت خروجی عکس است که در دنیای مجازی، بسیار آشنا شده است. Graphics Interchange Format یکی از سه قالب سازگار برای انتشار تصاویر متحرک در فضای وب است. از دلایل محبوبیت این فرمت، حجم کم و امکان نمایش انیمیشن های ساده است. محدودیت رنگ در این پسوند باعث می شود تا نتواند انتظارات را به خوبی پاسخ دهد.
JPG یا jpeg دیگر فرمت خروجی عکس در فتوشاپ
Joint photographic Experts Group یا JPG یکی از کاربردی ترین پسوندهای قابل استفاده در بستر اینترنت است. از مهم ترین دلایلی که این پسوند را پرکاربرد کرده است حجم کم این نوع فایل است. از دیگر مزایای فرمت JPG عدم نیاز به دیگر نرم افزارها جهت بازکردن تصاویر است.
فرمت خروجی عکس PNG
Png برگرفته از کلمات اول Portable Network Graphics است. png یک پسوند گرافیکی با توانایی نمایش عکس های رنگی و سفید سیاه با کیفیت بالا است. از این فرمت به منظور طراحی لوگو و تصاویر استفاده می شود. با این فرمت می توانید تصاویری با نواحی و مرزهای شفاف بدون هیچ پس زمینه ای ایجاد کنید.
پسوند TIFF یا tif
نمایش تصاویر با زمینه ی شفاف از خصوصیات پسوند TIF است. فایل هایی که پسوند tif دارند هم در ویندوز هم در مکینتاش قابل استفاده هستند. این فرمت خروجی عکس بیشتر در برنامه های نشر رومیزی مثل Pagemaker کاربرد دارند. از مزایای این پسوند، یک، لایه باز بودن آن است که امکان تغییر در عکس را فراهم می آورد و دو، استفاده از آن در کارهای چاپی است چرا که کیفیت و حجم خروجی بسیار بالا بوده و بر چاپ نیز اثر گذار است.
فرمت PSB
این فرمت به فرمت Psd شباهت زیادی دارد با این تفاوت که با هدف رفع محدودیت psd به وجود آمده است. میزان حجم خروجی در این فرمت می تواند از ۲ گیگابایت بیشتر شود.
تفاوت فرمت PSD و PSB
الان سوالی که پیش می آید تفاوت فرمت های PSD و PSB با یک دیگر است. که در این قسمت ابتدا این سوال را پاسخ داده و سپس به معرفی دیگر پسوندها می پردازیم.
- حجم فایل های PSB به نسبت PSD بسیار بیشتر است.
- امکان تغییر فایل های PSB به TIFF برای چاپ وجود دارد.
- فایل های PSB می توانند تا ۳۰۰۰۰۰ پیکسل عرض و ارتفاع داشته باشند در مقابل PSD همچین ویژگی ندارد.
- بیشترین حجم در فایل های PSB، ۴ میلیون ترابایت است.
- فرمت PSB برای عکس های بسیار بزرگ همانند بیلبوردهای خیابان ها کاربرد دارد.
Pdf فرمت خروجی عکس
Pdf دیگر پسوند خروجی فتوشاپ است. نمایش تصویر با این پسوند با فرمت JPG یکی است و می توانید با نرم افزارهای تصاویر آن ها را مشاهده کنید.
پسوند eps
Eps مخفف عبارت Encapsulated Post Script است. این پسوند همانند tif برای نرم افزارهای نشر رومیزی بیشترین کاربرد را دارد. این قالب با سیستم های مکینتاش و IBM سازگار است.
فرمت DICOM
این فرمت کاملا تخصصی بوده و شاید نام آن را کم شنیده باشید. DICOM در تصویربرداری دیجیتال و ارتباط پزشکی به منظور ذخیره تصاویر پزشکی از قبیل سونوگرافی و اسکن مورد استفاده قرار می گیرد.
PIXAR
این فرمت به طور ویژه برای ارائه تصاویر سه بعدی و انیمیشنی مورد استفاده قرار می گیرد. اگر بخواهیم راحت تر بگوییم فرمت PIXAR به طور ویژه برای برنامه گرافیکی پیشرفته کاربرد دارد.
اما این دو مورد آخر کاملا تخصصی بوده و کمتر کاربرد دارند. فرمت هایی مانند JPG، GIF، PNG، TIF و PDF رایج ترین نوع فرمت خروجی عکس در فتوشاپ هستند.
انواع فرمت خروجی عکس
از معرفی پسوند فایل های فتوشاپ در قسمت قبل به این نتیجه رسیدیم که هرکدام از عملکرد خاص خود پیروی می کنند. اما آیا آن ها در محیطی هم که استفاده می شوند تاثیرگذار هستند؟ باید پاسخ بدهیم، بله! برخی از پسوندها در محیط وب عملکرد بهتری دارند و برخی برای چاپ کیفیت بهتری ایجاد می کنند.
فرمت خروجی عکس مناسب محیط های وب سایت
فرمت هایی که برای محیط وب سایت عملکرد بهتری هستند شامل موارد ذیل می باشند:
- JPG
- GIF
- PNG
فرمت خروجی عکس مناسب برای چاپ و پرینت
موارد زیر بهترین فرمت هایی هستند که کیفیت چاپ و پرینت یک عکس را افزایش می دهند.
- PSD
- TIFF
- EPS
کلام پایانی
به طور کلی فتوشاپ از جمله نرم افزارهایی است که دارای فرمت خروجی عکس متنوعی است. هرکدام از این فرمت ها خصوصیات و توانایی ویژه خود را دارند. که آگاهی از این ویژگی ها می تواند در نهایت برروی کیفیت خروجی تاثیر بگذارند. در این مقاله ما تلاش کردیم تا انواع فرمت خروجی عکس را برای شما بیان کنیم. معرفی پسوند فایل های فتوشاپ کمک می کند تا با آگاهی نسبت به عملکرد آن ها، نسبت به ذخیره سازی اقدام کنید. مهین شات مرجع فروش عکس های ایرانی زمینه ای فراهم کرده تا همه افراد عکس های خود را با دیگران به اشتراک بگذارند و آن ها را به فروش برسانند.